torsdag 28 februari 2008

Präst eller politiker?

Präster är vår akilleshäl, säger man. Artikeln är usel, språkmässigt som innehållsmässigt - till viss del. Här får man efterfråga lite bättre journalistik. Konspirationsteorier älskar vi alla.

Först och främst är det fel att dra alla över en kam. Sedan pratar man om en (fruktsam) nation som inte ens finns. Vi lever i en diaspora, inte en "Nation". Dags att vakna och sluta drömma. Vår fruktsamma nation finns inte. Vi tjänar inget på att leva i en dröm. Försöker man byta ut religion mot nationalism och få det att låta som ett bätre scenario? Jag vet inte och tänker, eller orkar, inte bemöda mig mer med artikeln.

Det är väldigt viktigt att sära på religion och politik. Därför är det självklart att präster inte ska ta politiska beslut. En liknande sak tog jag upp här. Men jag kan inte förneka att det finns präster, eller biskopar, som kanske har en för stor makt.

Förresten, jag vet inte vad det är med ESNA, eller snarare med mig. Jag antar att det är att jag irriterar mig på deras dubbelmoral, felslut samt - till synes - propagandamaskineri. Jag antar att jag är besviken, jag hade nog hoppats att de skulle föra fram vår sak rent objektivt. Man får nog hoppas att en sådan tidning dyker upp snart. Det skulle helt klart vara en fördel för oss.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi är assyrier/syrianer är en nation då menar vi inte att vi har en nation (rike,stat) utan vi ÄR en nation (ett folk)... Sluta leka smart

Förenade, på riktigt sa...

En skingrad nation som är djupt splittrad. Låter det bättre?

Om du läser ESNAs artikel ordentligt så står det "våld och terror fördrivit vår Nation från Moderlandet Bethnahrin". Då kanske du vill berätta vart nationen fördrivits till? Till Sverige? Till USA? Till Tyskland?

Fisken sa...

ESNA för en häxjakt på kyrkans män, på vår kyrka överhuvudtaget, pajkastning efter pajkastning, men pajerna träffar inte kyrkan de träffar ESNA själv till slut....ESNA är de sista att vara objektiva, de är så subjektiva och partiska så det bara tjuter om det. Vi får hoppas på att vi i framtiden kan läsa nyheter som inte vinklas i syfte med att splittra och förstöra det vi är, det vi har. För ett folk, med Gud i hjärtat och kyrkan i framtiden!